به گزارش روابط عمومی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در اولین سمپوزیوم پیشگیری از رفتارهای خودآسیبرسان گفت: واکنش افراد به موقعیتهایی که ارزش شخصی فرد در آنها تحت تاثیر قرار میگیرد؛ مانند فقدان فرد یا افراد مهم زندگی، تجارب آسیبزا، شکست در یک موقعیت یا مقطع مهم زندگی، طرد شدن از جانب افراد مهم زندگی و ... متفاوت است.
ناصر چاووشی افزود: این گونه موقعیتها و تجارب فشارزا، سازمان روانی فرد را تحت تاثیر قرار داده به گونهای که منجربه ایجاد یک خودانگاره منفی در وی شده و در پی آن احساسات ناخوشایندی مانند غم، خشم، ناامیدی، گناه، ترس، شرم و نظیر این موارد را تجربه میکند.
وی ادامه داد: از آن جا که در این گونه شرایط فشارزا، هیجانات مذکور، معمولا دارای شدت قابل توجهی بوده و درد و رنج روانی قابل توجهی را در فرد ایجاد خواهد کرد، در صورتی که فرد مهارت لازم را در جهت برخورد با این گونه شرایط فشارزا نداشته باشد، میتواند منجر به رفتارهای خود آسیبرسان میشود.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان یادآور شد: در رفتارهای خودآسیبرسان فرد به خود آسیب جسمی یا روحی وارد میکند. در واقع رفتار خودآسیبرسان، به هر گونه رفتار آسیبزننده عمدی اطلاق میشود که اثری منفی بر روان و جسم داشته و فرد، از میزان آسیبی که رفتار خود تخریبگر، برای خود و دیگران به دنبال دارد، آگاه نیست.
چاووشی خاطرنشان کرد: این گونه رفتارها از آن جا که در کوتاه مدت منجر به فاصله گرفتن از شرایط دردآور ناشی از فشار روانی شده و آرامش موقتی را سبب میشود، در نگاه اول موثر به نظر میرسد اما در درازمدت، پیامدهای جبرانناپذیری مانند انواع اعتیادها، آسیبهای جسمی و روانی جبرانناپذیر را در پی خواهد داشت.
وی رفتارهای پرخوری، سوءمصرف الکل، مواد و دارو، رفتارهای جنسی پرخطر و تکانشی رفتارهای اعتیادی مانند قماربازی، انواع بازیها که به صورت اعتیادی میباشد را از رفتارهای آسیبرسان عنوان کرد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: در این میان یکی از رفتارهای خود آسیبرسان که مورد توجه خاص قرار گرفته است رفتارهای خود جرحی از جمله اقدام به خودزنی مانند بریدن، سوزاندن، سوراخ کردن بافتهای بدن و از جمله خودکشی است.
چاووشی اظهار کرد: خودکشی (Suicide)، عملی عمدی است که باعث مرگ فرد میشود. خودکشی پدیده پیچیدهای است و میتواند علل گوناگون و پیچیدهای داشته باشد.
وی افزود: ناامیدی، اختلالات روانی (نظیر افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، اختلال طیف اوتیسم)، اختلات فیزیکی (مانند سندرم خستگی مزمن)، شکست عشقی، اعتیاد به الکل، سوء مصرف مواد یا دارو، میتوانند به خودکشی ربط داشته باشد و ثابت شده که این عوامل فرد را بیشتر در معرض خودکشی قرار میدهد.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اغلب، عوامل استرسزا مانند مشکلات مالی، مشکلات شغلی، مشکلات تحصیلی یا مشکلات ارتباط بین فردی (مانند طلاق یا قطع رابطه)، نیز ممکن است در این میان نقش داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی، اولین سمپوزیوم پیشگیری از رفتارهای خودآسیبرسان یکی از این اقدامات پیشگیرانه، آگاهسازی جامعه نسبت به علل و شیوههای مقابله با این پدیده است که با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.
نظر شما