کاهش عوامل منجر به شیوع خودکشی با افزایش فعالیت های علمی، ورزش و هنری وفاق آفرین و همگرایی بخش

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با بر شمردن عوامل شیوع خودکشی در جامعه، راهکارهایی برای کاهش این عوامل ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز در پنل تخصصی پیشگیری، کنترل و کاهش خودکشی با بیان اینکه در موضوع خودکشی تنها پیشگیری اهمیت دارد گفت: در آسیب های اجتماعی دیگر بعد از آسیب فرصت کمک به بهبود وجود دارد اما خودکشی آخر راه است و بعد از آن نمی توان اقدامی کرد.

وی گفت: اگر حوزه سلامت را به جسمانی، معنوی و اجتماعی تقسیم کنیم، سازمان بهزیستی متولی سلامت اجتماعی است و به همین منظور حتی نام دانشگاه علوم بهزیستی به سلامت اجتماعی تغییر کرد.

دکتر حسینی افزود: در حوزه سلامت اجتماعی با طرح سلامت اجتماعی محله محور (سام) به دنبال تحقق آن هستیم.

وی آمار سازمان ملل را ۷۰۰ هزار خودکشی در سال که شامل هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ نفر است اعلام کرد و گفت: مطابق آمار خودکشی در بین افراد ۱۵ تا ۲۹ سال شیوع بیشتری دارد و گرچه زنان ۵ برابر مردان به خودکشی فکر می کنند اما عمل به خودکشی در مردان ۳ برابر زنان است.

رییس سازمان بهزیستی تاکید کرد: جان یک نفر هم به اندازه جان همه افراد اهمیت دارد و لازم و واجب است که برای کاهش آمار خودکشی تمام تلاش خود را انجام دهیم.

دکتر حسینی با بیان اینکه خودکشی در حوزه جرائم خشن طبقه بندی می شود گفت: خشونت انواع مختلفی مانند خشونت علیه جامعه، خشونت در خانواده و خشونت علیه خود دارد.

وی تاکید کرد: در موضوع خودکشی باید این مسئله بپردازیم که خودکشی چرا در یک جامعه شیوع پیدا می کند و باید در این عوامل مداخله کنیم.

رییس سازمان بهزیستی یادآور شد: خودکشی عوامل فردی و اجتماعی دارد و اگر در جامعه ای اضطراب فراگیر، کسالت فراگیر و تضاد فراگیر را مشاهده کنیم خودکشی شیوع پیدا می کند.

وی با بیان اینکه این ۳ عامل اکنون در کشور کمابیش شیوع یافته است گفت: برای مداخله در این ۳ مورد باید اضطراب را کاهش و کسالت را از بین ببریم و تضادها را حل کنیم.

دکتر حسینی با ذکر مثالی گفت: ما اضطراب با با کنکور وارد زندگی کودکان و نوجوانان می کنیم و هویت کودکی آنها را از بین می بریم. در موضوع کسالت فراگیر نیز نیاز به مدیریت نشاط اجتماعی داریم.

وی با ارائه راهکارهایی جهت مداخله در این عوامل گفت: برای کاهش اضطراب، کسالت و تضاد فراگیر می توانیم با فعالیت های وفاق آفرین و همگرایی بخش موفق عمل کنیم.

رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: فعالیت های علمی وفاق آفرین مانند کتابخوانی خانوادگی، فعالیت های ورزشی همگرایی بخش مانند پیاده روی پدربزرگ و مادربزرگ همراه بچه ها و نوه ها و فعالیت های هنری وفاق آفرین اقدامات مناسبی برای کاهش عوامل شیوع خودکشی است.

وی با بیان اینکه علاوه بر عوامل ذکر شده باید برنامه ها را برای کاهش تعداد خانواده های خاموش و پرآشوب و افزایش خانواده های متعادل پیش ببریم گفت: سازمان بهزیستی با ارائه خدمات مشاوره، اورژانس اجتماعی، سامانه های ۱۲۳ و ۱۴۸۰، همیاران سلامت ورود خوبی به موضوع سلامت روان داشته است.

کد خبر 122720

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =