در رسانه| رئیس سازمان بهزیستی: رشد جمعیت سالمند کشور پرشتاب است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: کشور ما کشوری است که پرشتاب‌ترین رشد جمعیت سالمندی را تجربه می‌کند و در سال ۱۴۳۰ از سالمندترین کشورهای جهان خواهیم بود.

  به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی  به نقل از فارس اصفهان، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، صبح امروز در نشست تخصصی کشوری دبیرخانه شورای ملی سالمندان که در سالن

همایش‌های خانه معلم ۳ اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: شورای سالمندی می‌تواند در سطح بالاتری قرار گیرد و رئیس جمهور، رئیس شورای سالمندی و معاون اول او نائب رئیس شود.

وی افزود: شورای سالمندی اقدامات موثری برای سالمندان انجام می‌دهد اما کافی نیست، تا سال ۱۴۳۰، ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند خواهد بود.

حسینی گفت: کشور ما کشوری است که پرشتاب‌ترین رشد جمعیت سالمندی را تجربه می‌کند و در سال ۱۴۳۰ از سالمندترین کشورهای جهان خواهیم بود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: ۹ و نیم میلیون نفر جمعیت سالمند در کشور داریم، جای خالی ۲ استراتژی در این حوزه در کشور خالی است، یکی از آنها حوزه خانواده و دیگری امواج جمعیت است.

وی گفت: در موج جمعیتی حاضر، کودکان با دو عارضه مواجه شدند و ایران جامعه بی‌کودک، کودکان تنها و تسخیر کودکی شده است.

حسینی بیان کرد: آموزش و پرورش تسخیر کننده کودکی بچه‌هاست، نوجوانی به عنوان دورانی از زندگی شناخته نمی‌شد و تنها کودکی و جوانی وجود داشت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: نوجوانی یا به نفع جوانی یا به نفع کودکی استفاده می‌شود و برنامه‌ای گسل شناختی برای این حوزه وجود ندارد، عنوان ادبیات کودکان و نوجوانان داریم اما نوجوانان نادیده گرفته می‌شوند.

وی افزود: در ایران کودکی نداریم و دوران جوانی طولانی داریم، جوانان به سوژه‌های مقاوم تبدیل شده‌اند که در برابر هر چیزی به جای مفارقت و مشارکت، مقاومت می‌کند.

حسینی گفت: باید به حوزه سالمندی ورود کنیم چون اگر استراتژی و راهبرد ایجاد نکنیم مانند مسائلی که در دیگر دوران‌های زندگی مانند کودکی، نوجوانی و جوانی ایجاد می‌شود در این حوزه هم با چالش مواجه خواهیم شد.

رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: بعد از ارزیابی سند شورای سالمندی باید وضعیت سالمندان در کشور به درستی رصد شوند تا از نیازها، بیماری‌ها، بعد خواسته‌ها آگاه شویم.

وی ابراز کرد: این موارد نیازمند اقداماتی از جمله پیمایش ملی، بانک سالمندان و سامانه جامع سالمندی است که می‌تواند در رصد به ما کمک کند.

حسینی افزود: توانمندسازی سالمندان و جامعه پیرامون آنها باید با آموزش سالمندان انجام شود تا سالمندی با کیفیتی برای آنها شکل دهیم و سالمندیاری را در جامعه رواج دهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: مدیران بیش از هزینه محوری باید دارایی محور باشند و بدانند از دارایی‌ها چگونه استفاده کنند.

جمعیت سالمندی با شتاب زیادی در حال اوج گرفتن است

مژگان رضازاده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور نیز در ادامه اظهار داشت: جمعیت سالمندی با شتاب زیادی در حال اوج گرفتن است، در سال ۱۴۱۰ یکی از کشورهای سالمند جهان خواهیم شد که لازم

است با سیاست‌گذاری‌های بزرگ دوره مناسبی برای کشور طی کنیم.

وی افزود: با ابر چالشی مواجهیم که اگر به درستی مدیریت نشود حوزه‌های مختلف را درگیر می‌کند، این حساس‌سازی باید به موقع انجام شود و شاهد برنامه‌ریزی و قانون‌گذاری‌های جدی‌تری در این حوزه باشد.

رضازاده بیان کرد: در برنامه‌های سازمان بهزیستی باید موضوع سالمندی مورد توجه ویژه باشد؛ در حوزه درون سازمانی و برون سازمانی با چالش‌های متفاوتی مواجهیم.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: از چالش‌های درون سازمانی، موضوعات برون سازمانی و فرا بخشی‌ در وهله اول فقر قوانین و اسناد بالادستی در حوزه سالمندی است.

وی بیان کرد: دومین مورد نظام حکمرانی و ساختار مدیریتی و مورد بعدی مدیریت اطلاعات و نظارت است که اطلاعات جامع و دقیق نداریم.

رضازاده گفت: چالش آخر که چالشی‌ترین معضل است، موضوع برنامه و بودجه است که ردیف بودجه‌ای در حال حاضر برای حوزه سالمندی نداریم.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور ابراز کرد: بسترسازی سالمندی نیاز به برنامه‌ریزی در بخش‌های متفاوتی از جمله مناسب‌سازی دارد که باید در جلسات سازمان بهزیستی، اسنانداری‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در حوزه توانبخشی مراکز روزانه و شبانه داریم که با افزایش جمعیت سالمندی نیاز ویژه‌ای به این بخش داریم و کل سالمندان به عنوان جامعه هدف تلقی نمی‌شوند.

اصفهان از شهرهای عضو شبکه جهانی ایجاد شهر دوستدار سالمند است

ناصر چاووشی، مدیرکل اداره بهزیستی استان اصفهان در ادامه این نشست اظهار داشت: اصفهان به عنوان یکی از شهرهای عضو شبکه جهانی ایجاد شهر دوستدار سالمند فعالیت‌ می‌کند و با محورهای احترام، مشارکت اجتماعی و مدنی، مسکن، حمل و نقل و تردد بر اساس ضوابط و قوانین ملی با جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: جایگاه، اعتبار و سرمایه فرد سالمند برای جامعه مورد تأکید است که آینده‌ای برای همه است، امکانات باید به صورتی ایجاد شود که فضا برای حضور سالمندان در جامعه فراهم شود.

چاووشی بیان کرد: در استان اصفهان، تعامل و همدلی خاصی در این حوزه دارد که با همکاری شهرداری محقق شده است، ایجاد مکان‌های ویژه برای سالمندان و تامین سلامت روان در شهرستان‌های نجف‌آباد، کاشان و گلپایگان به عنوان شهرهای پرجمعیت استان اصفهان نیز مانند شهر اصفهان وجود دارد.

کد خبر 122322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد