شش محور اصلی برای ادامه فعالیت تسهیل‌گران CBR

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور ۶ محور اصلی برای ادامه فعالیت تسهیل‌گران توانبخشی مبتنی بر جامعه CBR را اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور عصر امروز در دیدار با تعدادی از مدیرعاملان مراکز CBR استان های کشور گفت: بر اساس تجربه جهانی توسعه اجتماعی مهمترین نوع توسعه است که با توسعه صورت بندی محلی به پایداری می رسد.

وی ادامه داد: این توسعه را با رویکرد محله محور و در قالب طرح بهزیست محله تعریف کرده ایم. معتقدیم تبلور همه اینها در تسهیل‌گران CBR دیده می شود. 

دکتر حسینی با اشاره به گذر ارائه خدمات توانبخشی از ۳ دوره گفت: دوره اول ارائه خدمات با رویکرد مراکز-تخصص محوری بود که متخصصان مانند پزشکان در مراکز پزشکی به انتظار جامعه هدف می نشستند. این رویکرد منفعلانه و پر هزینه بود و نیاز به نیروی متخصص زیاد داشت که نداشتیم. ضمن اینکه مهمترین معضل، دسترسی جامعه هدف به مراکز بود.

وی افزود: در مرحله بعد سعی شد عارضه دسترسی حل شود و ارائه خدمات در دل محلات انجام شود اما با این وجود همچنان خدمات منفعلانه عرضه می شود و نیاز به نیروی متخصص داریم.

رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: در مرحله سوم ما می بایست خدمات را در محلات و به صورت فعالانه ارائه دهیم و خود به سراغ جامعه هدف رویم. برای اینکار و به جهت تامین نیروی انسانی می بایست از ظرفیت های مردمی در محلات بهره بگیریم و آنها را آموزش دهیم. 

وی تسهیل‌گران CBR را در مرحله سوم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به مثلث طلایی خانواده، جامعه و محله، CBR خدمات توانبخشی را مبتنی بر نیروهای محلی و به صورت فعالانه ارائه می دهد.

دکتر حسینی وجود تسهیل‌گران CBR را برای بهزیستی ارزشمند دانست و گفت: شما اکنون ۹۵ درصد جمعیت روستایی و ۹ درصد جمعیت شهری را تحت پوشش دارید. این کار بسیار بزرگی است اما برای ادامه فعالیت باید ۶ محور را در دستور کار قرار دهید.

وی گفت: ابتدا توسعه جغرافیایی را مدنظر قرار دهید و با شناسایی آن ۵ درصد باقیمانده جمعیت روستایی، پوشش خدمات را به ۱۰۰ درصد برسانید و توسعه منطقه ای را رقم بزنید. همچنین برای استفاده از ظرفیت داوطلبان توسعه شبکه داوطلبی را در دستور کار قرار دهید.

رییس سازمان بهزیستی افزود: محور دوم توسعه قشری خدمات است که باید در این مرحله به شناسایی گروه هایی بپردازید که ظرفیت ارائه خدمات به آنها وجود دارد و تاکنون خدمات به آنها ارائه نشده است.

وی رویکرد سوم را توسعه محله محورانه و حضور در محلات شهری دانست و افزود: محور چهارم توسعه موضوعی خدمات است که می بایست ظرفیت های خود را بهتر بشناسیم و به دنبال ارائه خدمات جدید باشیم.

دکتر حسینی اظهار داشت: رویکرد پنجم ارائه ایده و طرح از سوی تسهیل گران CBR است و آماده ایم تا ایده های شما را اجرایی کنیم. شما کارشناسان ما هستید که می بایست در جلسات با طرح و ایده های جدید حاضر شوید و در پایان محور ششم را ارزشیابی میزان اثربخشی فعالیت ها و نظارت روی آنهاست که به همین منظور سامانه جامع CBR را برای تجربه گردانی و تصمیم گیری راه اندازی می کنیم.

کد خبر 122263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =