رونمایی دومین سند راهبردی مناسب سازی در هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت

رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور از رونمایی دومین سند راهبردی مناسب سازی در هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، غلامرضا رضایی‌فر، رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور در ادامه این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات سال ۱۴۰۲ و ۶ ماهه اول امسال ستاد مناسب‌سازی نیز، یادآور شد: سال گذشته ۶ جلسه برگزار شد که این جلسات دارای مصوباتی بود به طوریکه ۵۱ درصد از این مصوبات انجام شده، ۲۶ درصد از آنها در حال پیگیری هستند و ۲۳ درصد منتج به نتیجه نشده است.  

وی با اشاره به ارزیابی عملکرد استان‌های مختلف در زمینه مناسب‌سازی گفت: در استان‌ها نیز باید متناظر با ستاد، جلسات در سطح استان و شهرستان برگزار شود. در سطح ستاد استان‌ها ۹۱ جلسه برگزار شده و به طور متوسط سه جلسه در سال و در سطح شهرستان‌ها ۱۳۰۵ جلسه برگزار شده است. 

رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور با اشاره به برگزاری ۱۴۰۰ جلسه ستاد مناسب‌سازی برگزارشده، گفت: عملکرد ۶ ماهه اول و دوم سال در استان‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته که استان‌ها براساس چک‌لیست‌ها و امتیازبندی‌ها رتبه‌بندی می‌شوند، به طوریکه در ۶ ماهه اول سال گذشته استان‌های خراسان رضوی، لرستان، خراسان جنوبی و البرز، جز پنج استان اول بودند. در ۶ ماهه اول امسال استان‌های دارای رکورد، رتبه‌هایشان پایین‌تر آمده که علت این تغییر باید موردبررسی قرار گیرد. 

وی در ادامه به برگزاری جشنواره شهید رجایی اشاره کرد و افزود: از سال گذشته تا ابتدای امسال، حدود ۲۸ هزار ساختمان در ۴۶۵ شهرستان مورد ارزیابی قرار گرفتند و در سطح ملی نیز ۱۱۵ دستگاه شامل ۳۴۲ ساختمان ستادی وزارتخانه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند.

وی در ادامه به تشریح اهم اقدامات انجام شده در سال گذشته پرداخت و افزود: طراحی و رونمایی از نشان طلایی و نقره‌ای و ترغیب بخش خصوصی به انجام مناسب‌سازی یکی از اقدامات است که اولین نشان در سال جاری به مناسب روز جهانی معلولان به ساختمان‌ها و مکان‌هایی که دارای استانداردهای لازم هستند اعطا می‌شود. همچنین تفاهم نامه فی مابین میراث فرهنگی و سازمان بهزیستی، مشارکت با تشکل‌های غیردولتی، تهیه و پخش تیزرهای آموزشی و ارزیابی ۸۶ ایستگاه راه آهن از دیگر اقدامات بوده که اعلام شده ۸۵ درصد نواقص در ایستگاههای راه آهن حل شده است. 

رضایی‌فر با اشاره به پیگیری مناسب سازی و دسترس پذیری وبگاهها و درگاه‌های ارائه خدمات اینترنتی در راستای اجرای ماده ۷ آیین نامه اجرایی گفت: از سال ۱۴۰۰ تا سال گذشته پیگیر این موضوع بودیم که از ۱۰۰ دستگاه فقط ۱۰ دستگاه این وبگاه‌ها را برای کم بینایان و نابینایان مناسب‌سازی کرده بودند که با پیگیری و مکاتبات تاکنون این نسبت معکوس شده که تاحصول نتیجه، نیز پیگیر آن هستیم.  

وی افزود: در سال جاری تمرکز ما بر آگاه سازی و آموزش است. همچنین پیگیری مناسب سازی مجتمع رفاهی بین راهی از دیگر برنامه ماست تا از تمامی مجتمع های رفاعی بین راهی مجددا بازدید شود و به وزارت راه و شهرسازی جهت رفع موانع اعلام شود تا سال آینده با حداقل موانع و عدم دسترس پذیری هموطنان بتوانند سفر کنند.

وی در ادامه مساجد را از جمله فضاهایی دانست که باید بر روی مناسب‌سازی آنها اقدامی هدفمند انجام شود، گفت: در این زمینه فقط در تهران دستورالعمل و چک لیست وجود داشت در این راستا با شورای عالی استانها هماهنگی صورت گرفته و با پیگیری‌های انجام شده تمامی مساجد کشور دسترس پذیر و مناسب سازی خواهند شد.

وی در ادامه از تدوین دومین سند راهبردی مناسب‌سازی خبر داد و گفت: با اعمال نظر حاضران این سند نهایی خواهد شد.

 براساس اعلام رضایی‌فر، از دومین سند راهبردی مناسب سازی در هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت رونمایی خواهد شد.

در ادامه این جلسه نیز جزییات و اهداف این سند تشریح شد.

در ادامه این جلسه نیز افشاری، نماینده تشکل‌های معلولان نیز ضمن قدردانی از تشکیل جلسه و ابراز امیدواری برای اینکه این جلسات منتج به نتایج خیر برای افراد دارای معلولیت شود، گفت: در بحث ستادهای مناسب‌سازی ۱۰ استان‌ با چالش مواجه هستیم. 

وی در این راستا از دبیر ستاد خواست تا در جلسات از استانداری استان ها دعوت شود تا در جلسات، ستاد گزارش مناسب‌سازی ارائه شود. 

کد خبر 122250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =