به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل، دکتر سیدجواد حسینی در سی و یکمین جلسه ستاد هماهنگی و مناسبسازی کشور که صبح امروز با حضور نمایندگان برخی از دستگاهها در سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، اظهار کرد: امروز در دنیا در مورد موضوع جامعه دوستدار انسان مانور داده میشود. جامعه دوستدار انسان را آرمان جوامع بشری میدانند. این جامعه دارای چند بعد «جامعه دوستدار کودک»، «جامعه دوستدار کتاب» و از همه مهتر «جامعه دوستدار سالمند» و «جامعه دوستدار افراد دارای معلولیت» است.
وی ادامه داد: دنیا به دنبال تحقق چنین جامعهای است و خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران برای تحقق چنین جامعهای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت شکل گرفته است.
حسینی با اشاره به قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت ابلاغی سال ۱۳۹۷، بیان کرد: اکنون این قانون، مبنای کار ماست.در ماده ۲۷ قانون مذکور، حق قانونی را برای معلولان ایجاد میکند و همیشه شرمندهایم که متناسب با این حق و ماموریت نتوانستهایم ادای دین کنیم. در فصل بودجه تلاشهای زیادی انجام دادیم و امید است منتج به نتیجه شود.
رییس سازمان بهزیستی کشور جامعه دوستدار انسان و دوستدار معلول را، عاری از خطر، عادلانه، فراگیر، ادغامشده و اجتماعیشده، در دسترس و مناسبسازی دانست و افزود: البته واژه «مناسبسازی» را مفید نمیدانم، بلکه واژه دسترسپذیر درست است، زیرا دسترسپذیری وظیفه ماست.
دکتر حسینی با اشاره به شکلگیری ستاد مناسبسازی در راستای تحقق اهداف دسترسپذیری گفت: این ستاد دارای چند ویژگی خاص است؛ اولین مورد این است که در سطح کشور گسترده است. حضور دستگاهها الزامی شده و عدم حضور، ترک فعل تلقی میشود و برای آن جرمانگاری شده و این ظرفیت مهمی است.
وی در ادامه به برگزاری ۱۴۰۰ جلسه برگزار شده طی سال ۱۴۰۲ اشاره و بیان کرد: برگزاری این جلسات به دسترسپذیری و جامعه عادلانه کمک میکند. ریاست این ستاد با وزارت کشور و دبیری آن با سازمان بهزیستی کشور است. فرای از مسئولیتهای قانونی، ما وظیفه انسانی و عاطفی نسبت به این افراد داریم. از سویی دیگر، قانون نیز به ما تکلیف کرده که ماموریت دستگاهها و انجام وظایفشان را به طور مرتب گزارش کنیم.
رییس سازمان بهزیستی با اشاره به تدوین سند راهبردی پنج ساله دوم قانون حمایت از افراد دارای معلولیت گفت: لازم است که سند تا ۱۵ روز آینده نهایی و برای رونمایی در هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت آماده شود.
وی گفت: ما برای انجام امور قانون کم نداریم، مشکل انگیزه برای اجراست. ما باید با هم افزایی و وفاق مسائل را در کنار هم پیش ببریم. هر دستگاه چرخ دنده ای است که چرخیدن آن به تنهایی فایده ای ندارد و همه چرخ دنده ها باید در هم تنیده شوند.
دکتر حسینی با تاکید بر اینکه بهزیستی مدعی العموم قانون حمایت از معلولان است گفت: ابتدا مطالبه می کنیم، بعد اجرا و سپس نظارت و مدعی می شویم.
وی تاکید کرد: در این مطالبه گری تشکل ها نیز باید همراه بهزیستی باشند تا جامعه قوی و در نهایت دولت قوی محقق شود.
نظر شما