مسعود فیروزی در گفتوگو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، درباره مناسبسازی لازم در حوزه نابینایان و کمبینایان، اظهار کرد: رایجترین مواردی که مردم در رابطه با مناسبسازی خاص افراد کمبینا و نابینا مشاهده میکنند، مسیرهای پیادهروی بهصورت موزائیکهای برجسته است که در سطح شهر نیز وجود دارد. این مسیرها در بخش عمدهای از مراکز پرتردد و مرکزی شهر انجام شده، اما هنوز در نقاط دیگر این مسیرها قرار نگرفته است.
او در پاسخ به این سؤال که درصد دسترسپذیری برای نابینایان در شهر و ادارات به چه میزانی است، بیان کرد: هنوز نمیتوان میزان دسترسپذیری را با درصد گفت، زیرا سنجش آن سخت است؛ ضمن اینکه باید در ادارات نیز مسیر تردد و راهنمای ویژه برای نابینایان داشته باشیم.
ضرورت اطلاعرسانیهای صوتی برای نابینایان
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی اضافه کرد: اطلاعرسانیهای صوتی نیز جزو شرایطی است که باید برای نابینایان فراهم شود. در مترو و برخی اتوبوسها این کار انجام شده و باید در دیگراتوبوسها نیز این اقدام انجام شود.
فیروزی با اشاره به اینکه اکنون هیچ پشتنوبتی برای دریافت مستمری در بین نابینایان و کمبینایان نداریم، گفت: این افراد از حدود یکمیلیون تا 3میلیون تومان مستمری دریافت میکنند.
انجام 400هزار غربالگری برای کودکان
او درباره اقدامات بهزیستی در حوزه پیشگیری، عنوان کرد: برنامه پیشگیری از غربالگری بینایی چندین سال است که در حال انجام است و فقط در سال گذشته برای 400هزار کودک غربالگری انجام شده است که 4هزار نفر از این تعداد یعنی یکدرصد از این آمار، مشکوک به تنبلی چشم بودهاند که پس از غربالگری برای انجام مراحل تخصصی ارجاع داده شدهاند.
«از هر 100 نفر، سهچهار نفر ممکن است تنبلی چشم داشته باشند که میتوان از آن جلوگیری کرد؛ زیرا درصورتیکه این بیماری بهموقع تشخیص داده شود، قابل درمان است»؛ این صحبتی است که مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در ضرورت انجام غربالگری به زبان آورد.
فیروزی بیان کرد: از ابتدای امسال برای 187 نفر از نابینایان و کمبینایان اشتغال ایجاد شده و تاکنون نیز 22میلیارد تومان وام اشتغال به این افراد پرداخت شده است؛ ضمن اینکه 225 نفر دانشجوی نابینا و کمبینا در استان داریم که هزینه لوازم توانبخشی، کاغذ بریل، شهریه دانشگاه و مواردی ازایندست را به آنها پرداخت میکنیم.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه امروز روز جهانی ایمنی عصای سفید است، اظهار کرد: توجه به ایمنی رفتوآمد، مشارکت افراد کمبینا و نابینا در جامعه، توجه به اشتغال آنها و... ازجملهمواردی است که باید مدنظر قرار بگیرد و حتی در قانون نیز نوشته شده است.
او «دسترسی به فناوری نویدبخش مشارکت اجتماعی» را شعار امسال این روز جهانی خواند و افزود: این شعار گویای دسترسپذیری و مناسبسازی است و نشان میدهد که تکنولوژی حق همه افراد است؛ بنابراین هیچ تبعیضی دراینزمینه پذیرفته نمیشود
۲١هزار نابینا و کمبینا در خراسان رضوی زیرپوشش بهزیستی هستند که به گفته مدیرکل بهزیستی استان، باید مانند سایر افرادی که دچار معلولیت هستند، برای آنها نیز شرایط مناسبسازی و دسترسپذیری فراهم شود.
کد خبر 119942
نظر شما