به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان قزوین طبق همین معاینات که در ۶۷ پایگاه مراکز مثبت زندگی و سایر پایگاه های سطح استان صورت گرفت، ۴۰۰ کودک نیز به تنبلی چشم مشکوک هستند.
وی اضافه کرد: طرح معاینه بینایی برای جلوگیری از تنبلی چشم ۵۴ هزار و ۷۴۰ کودک بین سه تا ۶ سال، شامل متولدین نیمه دوم سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ در این استان از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده و تا اسفند ماه ادامه دارد.
دهباشی پور تصریح کرد: براساس نظر کمیته فنی، تعرفه سنجش بینایی با چارت E تا سقف ۱۷۰ هزار ریال و تعرفه سنجش بینایی با دستگاه بینایی سنجی نیز تا سقف ۵۰ هزار ریال تعیین شده است.
به گفته این مسوول، با تشکیل کمیته فنی، مقرر گردید در مناطق روستایی که مردم کم بضاعت یا بی بضاعت هستند و توانایی پرداخت تعرفه سنجش کودک خود را ندارند به صورت رایگان یا نیم بها و یا هر مبلغی که خانواده ها در توان دارند پرداخت شود.
وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم برای کودکان سه تا شش سال، یادآور شد: تشخیص این بیماری در سنین یاد شده بسیار راحت بوده و در عین حال درمان آسانتری هم خواهد داشت، بنابراین انجام ندادن اقدامات درمانی بهنگام، باعث بروز آسیبهای جدی و حتی نابینایی میشود.
دهباشی پور با بیان اینکه برنامه معاینه و غربالگری در سه سطح اجرا می شود، تشریح کرد: در سطح اول مربی از طریق چارت E یا دستگاه غربالگر بینایی و یا به صورت سیار در مناطق روستایی افراد را مورد معاینه قرار می دهد، در صورت عدم همکاری یا مشکوک بودن به سطح دوم یعنی اپتومتریست ارجاع می شود و بعد از مشخص شدن وضعیت کودک، در صورت لزوم معاینات تخصصی تر به سطح سوم یعنی پزشک معرفی خواهند شد.
مدیر کل بهزیستی قزوین خاطرنشان کرد: کودکانی که در طول طرح تنبلی چشم سنجش می شوند، در صورت نیاز به کمک هزینه عینک و جراحی چشم از طرف سازمان بهزیستی مورد حمایت قرار می گیرند.
گفتنی است، تنبلی چشم، بیماری پنهانی است که کاملا خاموش بوده و در ظاهر قابل شناسایی نیست و در این بیماری، یک یا هر دو چشم کم کار شده و این کم کاری، به تدریج در وسعت دید فرد تاثیر میگذارد و همچنین سه تا شش سالگی بهترین زمان و سن طلایی برای تشخیص و درمان تنبلی چشم است.
نظر شما