به گزارش آذرقلم، فرگل صحاف، مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی در نشست خبری خود با خبرنگاران رسانههای گروهی اظهار کرد: تعداد خانوار تحت پوشش بهزیستی ۱۴۲ هزار نفر و تعداد مستمریبگیران ۹۹ هزار و ۳۹۸ نفر و تعداد کل معلولان ۸۸ هزار و ۷۲۶ نفر است.
عملکرد معاونت دفتر امور خانواده و بانوان
وی با اشاره بر اینکه بهزیستی استان دارای ۵ معاونت است، گفت: در معاونت دفتر امور خانواده و بانوان به ۴۹۰ نفر پرداخت کمک هزینه آمادهسازی شغلی بانوان، پرداخت مستمری ماهیانه به بانوان سرپرست خانوار به تعداد ۲۶۷۵۹ نفر، پایش پروندههای توزیع نشده مراکز تامین و توسعه بهزیستی شهرستان تبریز به تعداد ۲۰۰۰ پرونده و پرداخت کمک هزینه لوازم ضروری به بانوان سرپرست خانوار برای ۹۴۵ مورد بوده است.
صحاف ادامه داد: پرداخت حق بیمه زنان سرپرست خانوار شهری به تعداد ۲۲۳۳ نفر، پرداخت حق بیمه زنان روستایی و عشایر به تعداد ۱۰۶۹ نفر، بازدید از کلیه مراکز مثبت زندگی فعال در شهرستانهای استان از دیگر اقدامات این دفتر بوده است.
بیشترین بانوان تحت پوشش بهزیستی مطلقه هستند
وی خاطرنشان کرد: در پرداخت مستمری به خانوادههای دارای فرزند چند قلو به تعداد ۲۰۷۹ خانوار انجام گرفته است به طوریکه تعداد خانوادههای دوقلو ۱۸۵۷ نفر و تعداد خانوادههای سه قلو ۲۲۱ نفر و تعداد خانوادههای چهار قلو ۱ و پنج قلو نیز یک خانواده است.
صحاف متذکر شد: تعداد فراوانی بانوان تحت پوشش به تفکیک علت پذیرش در سال ۱۴۰۲ بیش تر به دلیل مطلقه بودن و سپس در ردیفهای دیگر دلایل فوت همسر، همسر از کار افتاده و همسر معتاد قرار دارد.
وی گفت: ۳۰۲ فرزند در ۲۴ خانه نگهداری کودک و نوجوان در سال گذشته نگهداری میشدند که این رقم امسال به ۲۹۴ فرزند رسیده است.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه سال گذشته ۶۹ کودک به بهزیستی سپرده شد و ۲۳ کودک از شیرخوارگاه خارج شده است، گفت: ۱۵۹۸ کودک امدادبگیر بهزیستی استان هستند و ۳۵ فرزند نیز هدایت شده به زندگی مستقل هستند.
هیچ کودک کار افغانی در استان نداریم
صحاف گفت: پایش کامل و بانک اطلاعات از کودکان خیابانی و کار را داریم و همچنین هیچ کودک خیابانی افغانی در استان نداریم.
موفقیت ۹۰ درصدی در انصراف اقدام به خودکشی در استان
وی گفت: در اقدام به خودکشی در حدود ۹۰ درصد اقدامات مداخلات بهزیستی با موفقیت روبرو بود و جلوی خودکشی را گرفته است.
صحاف با اشاره بر اینکه ۴هزار و ۳۰۹ نفر از ۹۶ مرکز روزانه توانبخشی استان خدمات دریافت میکنند، گفت: تامین وسایل کمک توانبخشی، خرید خدمات توانپزشکی و دندان پزشکی، تامین کمک هزینه ار تز و پروتز، کاشت حلزون و تعمیر تجهیزات انجام گرفته است که میزان رشد کمکدهی نسبت به سال گذشته با رشد بسیار خوبی روبرو بود.
وی یادآور شد: ۵۴ مرکز شبانه روزی و ۱۱ مرکز ویزیت در منزل و ۵ مرکز مراقبت در منزل در استان وجود دارد. مدیرکل بهزیستی استان گفت: تعداد توانخواهان دریافت کننده مستمری ۶۹ هزار و ۳۹۱ است و تعداد افراد دارای ضایعه نخاعی یک هزار و ۵۷۲ نفر و تعداد افراد دریافت کننده حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت نیز ۶ هزار و ۹۶۸ نفر است.
در سال ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت استان پیر خواهد بود
وی توضیح داد: جمعیت بالای ۶۰ سال استان ۵ هزار و ۳۴ هزار نفر است که چهار درصد آنها تحت پوشش بهزیستی استان هستند. صحاف ادامه داد: تعداد افراد بالای ۶۰ سال نگهداری شده در ۱۰ مرکز ۴۷۶ نفر است و به عبارتی ۰.۰۹ درصد سالمندان تحت پوشش در مرکز نگهداری میشوند.
وی با هشدار بر اینکه جامعه به سمت پیری در حرکت است، گفت: در سال ۱۴۳۰یک سوم جمعیت استان سالمند خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان گفت: اجرای برنامههای پیشگیری از تنبلی چشم، تشخصی و مداحله به هنگام شنوایی و برنامه پیشگیری از تولد نوزادان دارای اختلالات ژنتیکی انجام گرفته است.
وی بیان داشت: ۶۷ مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد در استان وجود دارد.
نظر شما