- در برنامه کنترل وکاهش طلاق ،زوجین متقاضی طلاق توافقی قبل از مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه دادخواست طلاق بایستی با مراجعه به سامانه زمان به ادرس اینترنتی https://zaman.behzisti.net نسبت به تکمیل اطلاعات مربوطه و دریافت ساعت و تاریخ مراجعه به مراکز مربوطه جهت دریافت مشاوره های روان شناختی اقدام نمایند.
- دفتر مشاوره به منظور توجه به سلامت روان کودکان و پیشگیری از بروز مشکلات آتی، اقدام به اجرای طرح غربالگری اضطراب کودکان 5 و6 ساله نموده که والدین دارای کودکان 5- 6 ساله می توانند با مراجعه به سامانه moshavereh.behzisti.ir در بخش غربالگری اضطراب نسبت به تکمیل پرسشنامه اقدام و یا به صورت حضوری می توانند به مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی، مراکز سلامت روان محلی و مراکز مثبت زندگی مراجعه نمایند.
- زندگی ماشینی و بحرانهای متنوع ضرورت دسترسی آسان به حمایت، راهنمایی، و مداخله را برای ما گوشزد میکند. مشاورة تلفنی به منزلة سرخط مداخلات پیشگیری از آسیبها، درمان، و مداخلات دردسترس آحاد جامعه است تا به طیف وسیعی از مداخلات در اسرع وقت دسترسی پیدا کند. مشاوره های غیرحضوری این دفتراز طریق شماره 1480 با همین هدف ، خدمات مشاوره و روانشناختی را به صورت رایگان و کم هزینه در سه حیطه مشاوره ، راهنمایی و ارجاع در دسترس کلیه مردم قرار داده است.
- طرح مداخلات و حمایتهای روانی ـ اجتماعی در بحران ها(محب) به منظور پیشگیری و کاهش بروز مشکلات روانی ـ اجتماعی در حوادث و سوانح ، توانمندسازی روانشناسان، مشاوران و مددکاران اجتماعی شاغل در مراکز مشاوره کشور را مد نظر قرارداده تا در زمان بروز حوادث ،در اسرع وقت خدمات مشاوره و روانشناختی را در قالب مراکز داوطلب ( پایگاه محب) به آسیبدیدگان ارایه دهند. همچنین با برنامه ریزی و سازمانیابی گروههای تخصصی در چهار مرحله پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازسازی و بازتوانی به آگاهسازی و آموزش مهارتهای خاص به متخصصین جهت توانمندسازی آن ها و نیز با استفاده از متخصصین داوطلب به آموزش عموم مردم جهت آماده سازی آن ها برای مواجهه با بحران ها می پردازد.
- از دیگر فعالیت ها، 3 برنامه آموزشی ذیل است که افراد می توانند به دو شیوه ،حضوری با مراجعه به ادارات بهزیستی شهرستان از زمان اجرای ان مطلع شوند و غیرحضوری با مراجعه به سامانه" https://moshavereh.behzisti.ir " و تکمیل موارد درخواستی در دوره های مربوطه بهصورت رایگان شرکت نمایند.
- برنامه آموزش زندگی خانواده با هدف بهبود روابط خانوادگی، افزایش رضایت مندی و پایداری زندگی زناشویی، افزایش توانمندی همسران در ارتباط با همسر و فرزندانشان در یک رابطه صمیمانه اجرا میگردد. در این آموزش ها به موضوعاتی مانند دین و اخلاق در خانواده، ارتباط همسران، مدیریت اقتصادی خانواده، فرزندپروری و... پرداخته میشود.
- والدین نوجوانان 12-18 ساله می توانند در برنامه مدیریت رفتاری نواجوانان و توانمندسازی خانواده در بلوغ و نوجوانی حضور یابند. موضوعات آموزشی شامل برقراری ارتباط با والدین ، توضیح ویژگیهای نوجوانی، اختلالات شایع در نوجوانی ،مدیریت نافرمانی، کاهش تعارض والد-نوجوان ، افزایش رفتارهای مطلوب، تنبیه در نوجوانی، مهارتهای ارتباطی ،حل مساله و... می باشد.
- به منظور توانمندسازی افراد در انتخاب همسر و تشکیل خانواده و نحوه مواجهه با مسائل زندگی مشترک و مدیریت درست ارتباطات خانوادگی برنامه اموزش پیش از ازدواج جهت افراد در آستانه ازدواج اجرا می گردد.
- در برنامه بهبود و ارتقا روابط خانواده در 5 سال اول زندگی مشترک هدف کمک به حفظ و ارتقا کیفیت زندگی مشترک از طریق ازدواج آگاهانه، کاهش تعارضات زندگی مشترک، سازش زوجین و کاهش مناقشات خانوادگی است. زوجین درحین ازدواج و یا زوجین با اولویت 5 سال اول زندگی مشترک در استان های البرز، مازندران، گلستان، تهران و یزد می توانند با مراجعه به ادارات بهزیستی شهرستان از نحوه اجرای برنامه مطلع شوند.مهارت های زندگی آموزش هایی هستند که به افراد کمک می کنند از آسیب های روانی-اجتماعی رایج نظیر افسردگی ها، اضطراب ها، مشکلات بین فردی و ... پیشگیری کرده و توانایی های روانشناختی خود را تقویت کنند. مهارت های ارتباطی، جراتمندی، مدیریت خشم و ... جز مهارت های ده گانه محسوب می شوند. عموم مردم می توانند در صورت تمایل به شرکت در این دوره ها، به نزدیک ترین مرکز مشاوره محل زندگی خود مراجعه کرده و یا با اداره بهزیستی شهرستان محل سکونت خود تماس بگیرید.
- فرایند صدور مجوز مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی غیردولتی مطابق با دستورالعمل ماده 26 و نیز منطبق بر شرایط دستورالعمل های تخصصی صورت می پذیرد، . افراد متقاضی این مراکز بایستی از طریق درگاه ملی صدور مجوزها، نسبت به بارگزاری مدارک درخواستی اقدام نمایند.
نظر شما