استفاده حداکثری از ظرفیت خیرین و مدیریت شفاف حساب‌های مشارکت ضروری است

در نشست روسای شهرستان‌ها، معاونین و مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، غلامرضا خالدی، معاون مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی، با تشریح آخرین وضعیت توزیع جهیزیه، پروژه‌های مسکن و حساب‌های مشارکت شهرستان‌ها، خواستار نظم در برگزاری جلسات شورای مشارکت‌های مردمی، رعایت زمان‌بندی شرعی پرداخت‌ها و استفاده حداکثری از ظرفیت خیرین شد.

خالدی در این جلسه گفت: «پس از بررسی مستندات ارسالی شهرستان‌ها و احراز شرایط، از میان ۱,۳۰۰ متقاضی جهیزیه، تعداد ۷۰۰ نفر تأیید شدند و سهمیه هر شهرستان بر اساس درصد اعلامی مشخص گردید. تحویل جهیزیه از پایان هفته جاری در شهرستان‌ها آغاز خواهد شد.»
وی با اشاره به وضعیت پروژه‌های مسکن استان افزود: «اکنون ۷۵۰ واحد مسکونی در سطح استان به مرحله نازک‌کاری رسیده است که سهم بهزیستی پرداخت شده، اما برای تکمیل و آماده‌سازی نیازمند کمک خیرین هستیم»
معاون مشارکت‌های مردمی بر لزوم برگزاری به‌موقع جلسات شورای مشارکت‌های مردمی طبق دستورالعمل (دو مرتبه در سال) تأکید کرد و گفت: «شش شهرستان تاکنون این جلسات را برگزار نکرده‌اند. تصمیم‌گیری در خصوص هزینه‌کرد مبالغ جمع‌آوری‌شده باید در قالب این شورا و بر اساس نیازهای مشخص انجام شود و نیت هر کمک کاملاً شفاف گردد.»
خالدی با یادآوری مهلت‌های شرعی برای پرداخت فطریه و کفاره تصریح کرد: «نباید فاصله پرداخت تا تحویل به مددجو طولانی شود؛ این امر باعث از دست رفتن اعتماد مردم و کاهش مشارکت خواهد شد.»
وی همچنین بر نظارت دقیق بر مراکز «مثبت زندگی» و استفاده کامل از ظرفیت قانونی ثبت پرونده‌ها (تا سقف ۵۵۰ پرونده) تأکید کرد و گفت: «گزارش بازدید از مراکز باید با پیگیری نقص‌ها تا رفع کامل ادامه یابد؛ ارائه تذکر بدون بررسی نتیجه پذیرفتنی نیست.»
در بخش مالی، خالدی با انتقاد از بی‌اطلاعی برخی شهرستان‌ها از مانده حساب مشارکت اظهار داشت: «در یک مورد، شهرستانی با وجود موجودی بیش از ۴۰۰ میلیون تومان، مدعی بود فقط ۹۰ میلیون تومان اعتبار دارد. این بی‌اطلاعی منجر به هزینه‌کرد نادرست و از دست رفتن فرصت‌های حمایتی می‌شود. برنامه‌ریزی برای تعیین سال مالی مشارکت‌ها و اعلام مانده دقیق به شهرستان‌ها انجام خواهد شد.»
وی در پایان تأکید کرد: «تمام هزینه‌کردها باید شفاف، مستند و بر اساس دستورالعمل‌های قانونی باشد تا هم اعتماد خیرین حفظ شود و هم امکان استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی فراهم گردد.»

کد خبر 151151

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد