به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور در این همایش با اشاره به ضرورت مددکاری اجتماعی در حال حاضر گفت:به دلیل عصر و نسل جدید و دنیای متاورس که مهمترین ویژگی های آن دگرگونی های بنیادین، سریع، مبهم، فراگیر، عمیق و غافلگیر کننده است و به لحاظ جامعه شناسی، به جامعه ای طوفانی تبدیل شده است و اگر نگاه و جهت گیری مددکارانه در جوامع بشری حاکم نشود، آثار زیانبار بسیاری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه جامعه حال خوبی ندارد، گفت:عدم تعادل های منطقه ای، نابرابری ها، جمعیت های مهاجر درونی و بیرونی و ۱۴ میلیون جمعیت حاشیه نشین که بی ثباتی، بی سامانی، گمنامی و به دنبال آن فقر و آسیب های بسیار از خصوصیات این جمعیت حاشیه نشین است.
حسینی؛ نرخ تورم بالا، رشد ناهنجاری های اجتماعی و... را منجر به ایجاد سه مدل آسیب زا در جامعه شامل اضطراب و افسردگی فراگیر، تضاد فراگیر و کسالت فراگیر عنوان کرد و گفت:با توجه به جامعه طوفان زده، وضعیت آسیب ها و نوع نگاه ما به کنترل آسیب های اجتماعی(که نگاهی آسیب شناسانه است، در صورتی که باید نگاهی ساختاری به آسیب ها داشته باشیم) باز هم نگاه و حرفه مددکاری ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی همچنین به کژکارکردی ساختارهای جامعه که عمده ترین آن ها نهادها و سازمانهای اجتماعی هستند اشاره کرد و گفت:اگر این ساختارها کارکردی عمل نکنند، تولید آسیب می کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص مسئولیت نهادهای فرهنگی جامعه نیز گفت:نهادهای فرهنگی ما تا چه حد توانسته اند کودکان ما را با هویت فرهنگی آشتی دهند و یا اینکه متضاد عمل کنند.
وی با اشاره به ملیت، آموزه های دینی، عرف و تاریخ به عنوان منابع فرهنگی جامعه، گفت:همگرا شدن فرهنگ دینی با فرهنگ ملی و عرفی در جامعه اتفاق نیفتاده است و تضاد فرهنگی موجود، آسیب زاست و البته مداخله حرفه ای در این مسائل برای سعادتمند شدن جامعه بدون روش و منش مددکاری امکان پذیر نیست.
رییس سازمان بهزیستی کشور سه رویکرد و برخورد با آسیب های اجتماعی در ادوار مختلف پس از انقلاب اسلامی در کشور را برشمرد و گفت:در دهه اول انقلاب با رویکرد آخرت گرایانه و اخلاق مدار و با ابزار نصیحت با آسیب های اجتماعی در جامعه برخورد می شد.
وی افزود:در دهه دوم انقلاب با رویکرد کنترلی و ابزار پلیس و در دهه سوم انقلاب این رویکرد اصلاح شد و با نگاه علمی_اجتماعی به آسیب های اجتماعی،نگاه ساختاری برای سالم سازی جامعه شد و در این مرحله پلیس اجتماعی بر اجتماع پلیسی چیرگی یافت و به همین ترتیب نمای پلیس در ذهن مردم تغییر کرد؛مجازات های جایگزین مطرح شد و هیأت های حل اختلاف شکل گرفت و ناگزیر در نیروی پلیس نیز نگاه و رویکرد مددکاری رشد و گسترش پیدا کرد.
حسینی با اشاره به حضور مددکاران در زندان ها،مددیاری در خانواده های زندانیان و ایجاد مرکز مراقبت های پس از خروج از زندان بر این امر تاکید کرد که زندان نیز بدون مددکار معنی ندارد و مددکار باید حرف اول را در زندان بزند و با این نگاه بیش از 20 هزار مددکار به همت اساتید فن و دانشگاه های مختلف مشغول تحصیل در این رشته هستند و سالانه هزار نفر فارغ التحصیل رشته مددکاری داریم.
وی در پایان مددکاری را یکی از جدی ترین رشته های حرفه ای در جامعه طوفان زده دانست و افزود:نگاه اجتماعی رکن اصلی ترویج رویکرد مددکارانه است و مسئولیت اصلی سازمان بهزیستی کشور استقرار سلامت اجتماعی است که از طریق مددکاری ممکن است.
این مراسم با تقدیر از مددکاران شاغل در سازمان بهزیستی کشور به نمایندگی از تمامی مددکاران در سراسر کشور پایان یافت.
همچنین آسترک سیمونیان مددکار مسیحی شاغل در مرکز نگهداری سالمندان حضرت مریم در این همایش حضور داشت که از وی نیز تقدیر شد.
نظر شما