تروما؛ زخمی عمیق بر روح و روان اما قابل التیام

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در کارگاه آموزشی درمان ترومای پیچیده ویژه داوطلبین محب با اشاره به تجربه مددکاری خود از حضور در شهرستان بم بعد از وقوع زلزله، گفت: آنچه امروز بعد از گذشت سال‌ها از زلزله بم بر جا مانده، تالمات و آثار روحی وروانی است که هنوز هم دربین مردم حادثه دیده نمایان است .

محسن مروی افزود: واکنش‌ها نسبت به بلایا شامل واکنش‌های کوتاه مدت در هفته اول حادثه، واکنش‌ها و آثار میان مدت از اولین هفته‌ها تا سال اول و واکنش‌های بلند مدت از سال دوم به بعد میشود. زیرا پس از گذشت سال‌ها از حادثه، واکنش‌های پیچیده به الگوهای طبیعی زندگی اضافه می‌گردند و فرد با مشکلاتی از قبیل اضطراب، افسردگی، روان پریشی، تحریک پذیری، دردهای جسمانی، تجربه مجدد حادثه و... مواجه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طرح محب علاوه براینکه یک طرح پیشگیرانه است، به‌عنوان برنامه‌ای جهت درمان نیز کارایی دارد. آموزش‌های آن قبل از حادثه و بحران موجب آمادگی داوطلبین درمقابله با آن می‌شود و بعد از وقوع  بحران نیز در ترمیم آثار روحی و روانی به درمان و بازیابی می‌پردازد. امید است  با شرکت در دوره‌های تخصصی بتوان ضمن حفظ بهداشت روان خود و خانواده خود در زمان بحران نیز درکنار مردم حادثه دیده باشیم .

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: شناخت بحران و مسئله، ارزیابی اطلاعات، توجه به امکانات و توانمندی‌های موجود، ارزیابی راه حل های موجود و نهایتا انتخاب بهترین راه، اخذ مشاوره مطلوب، بهره مندی از متخصصی ویژه در کادر مدیریت، شناخت زمان و مکان و آشنایی کامل با ارکان اجرایی تحت مدیریت از وظایف اصلی مدیریت بحران میباشد.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات در خصوص کاهش عوارض جسمی، روحی و روانی در بلایا و حوادث زمانی حداکثر بهره وری را خواهد داشت که با توان و مشارکت همه جانبه مردم توام باشد. تشکیل گروه‌‎های فوریتی و ایجاد تمرینات دوره‌ای ، کسب مهارتها و دانش‌های ضروری در مقابله با حوادث غیر مترقبه، آمادگی و توانمند سازی اجتماعات کوچک، آگاه سازی و ظرفیت سازی افراد محله نسبت به چگونگی مواجه با بلایای طبیعی و... از جمله مهم‌ترین اهداف طرح محب می‌باشد.

کد خبر 122939

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد