۳ اقدام راهبردی برای مقابله با موج سالمندی

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ورود به دوره جامعه سالخورده بدون استراتژی موجب بروز مشکلات جدی در جامعه می شود، ۳ اقدام راهبردی بهزیستی برای این منظور را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز در مراسم افتتاح سرای بزرگان شاد که به منظور آموزش و توانبخشی سالمندان و به همت خیرین احداث شده است گفت: در جمعیت شناسی و مطابق دسته بندی ها جامعه دارای زیر ۷ درصد سالمند را جامعه جوان می خوانند که ما آن را ۲۰ سال پیش تجربه کردیم.

وی ادامه داد: اگر جمعیت سالمندان بین ۷ تا ۱۴ درصد باشد آن جامعه در حال ورود به سالمندی محسوب می شود که ایران اکنون در این مرحله قرار دارد. همچنین اگر بین ۱۴ تا ۲۸ درصد جامعه سالمند شود آن جامعه سالخورده و بالای ۲۸ درصد را سالخورده شدید می نامند.

رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: ما اکنون با ۲ پدیده مواجه هستیم، ورود به سالمندی و عبور سریع و با سرعت از این مرحله و رسیدن به جامعه سالخورده. با این سرعت در سال ۱۴۳۰ بالای ۳۰ درصد جمعیت سالمند خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه سرعت سالخورده شدن جامعه نیازمند تعریف سریع استراتژی را اهمیت می دهد گفت: بدون تعارف باید بگوییم ما برای موج کودکی، نوجوانی، جوانی و میانسالی برنامه نداشتیم و اگر برای موج سالمندی نیز برنامه نداشته باشیم دچار آسیب های فراوان می شویم.

دکتر حسینی با اشاره به اینکه اشتغال و اوقات فراغت سالمندان از اهمیت بالایی برخوردار است افزود: میانگین سن بازنشستگی ۵۲ سال و امید به زندگی حدودا ۷۵ سال است، بنابر این از این ۲۳ سال باید نهایت بهره را برد. این دوران را در دنیا با نام اشتغال دوم یا درآمد دوم می شناسند.

وی ادامه داد: ۵۲ سالگی و بازنشستگی پایان راه نیست بلکه هم سالمند و هم جامعه نیازمند بهره مندی از ظرفیت های افراد در این سنین است. این دوره ارزانترین و فراگیرترین دوره فعالیت به شمار می رود که هم کارکرد هویتی برای سالمند دارد و هم کاردهای اجتماعی، اقتصادی و بهره بردارانه، چرا که این دوره اوج تجربه را شامل می شود.

رییس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال موجب افزایش کیفیت زندگی سالمند می شود گفت: اشتغال اوقات فراغت را پر می کند و موجب شکل گیری نگاه مثبت و توجه به سالمند می شود. سالمندان نیز به مانند نوزادان و کودکان نیاز به رفع نیازهای ریتمیک دارند و اشتغال به این موضوع کمک می کند.

وی با طرح این سوال که آیا اکنون این نیاز را در سالمندان برطرف می کنیم گفت: ما نیاز کودکان را برطرف نمی کنیم و مانع کودکی کردن آنها شده ایم، نباید سالمندی کردن را هم از سالمند بگیریم. برای اینکه بتوانیم نیازهای سالمندان را بر طرف سازیم چند اقدام را در دستور کار داریم.

دکتر حسینی افزود: اولین اقدام رصد وضعیت سالمندان کشور، ایجاد سامانه پایگاه اطلاعات جامع سالمندی و انجام پژوهش های عمیق در این حوزه است.

وی ادامه داد: اقدام دوم ایجاد محیط دوستدار سالمند است. باید بدانیم محیط دوستدار انسان محقق نمی شود مگر با ایجاد محیط دوستدار سالمند. لذا در ستاد مناسب سازی، مناسب سازی جامعه، خیابان، وسایل و … را آغاز کرده ایم.

رییس سازمان بهزیستی یادآور شد: اقدام سوم هم آموزش و توانمندسازی سالمندان و مراقبین سالمندان است. این افراد به شدت نیاز به آموزش و توانمندسازی دارند.

وی با اشاره به افتتاح سرای بزرگان شاد گفت: انتظار داریم این مرکز تبدیل به جایی شود که زندگی سالم مند را محقق می کند و الگویی شود برای سایر مراکز. اینجا با نگاه بهزیست محله باید پایگاه ارائه خدمات آموزشی با نگاه ساماندهی خیر کثیر باشد.

رییس سازمان بهزیستی یادآور شد: سیاست ما حرکت از مراکز شبانه روزی به سمت ایجاد مراکز روزانه و با جمعیت نهایتا ۵۰ نفر است.

کد خبر 122935

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =