به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، جلسه مشورتی شورای ملی سالمندان صبح امروز جهت بررسی طرح های تدوین شده توسط دبیرخانه این شورا با حضور دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، دکتر دلبری، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی سالمندان ایران، دکتر حمید بهلولی استاد دانشگاه و دکتر علامه استاد دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه طرح های آموزش های مراقبتی به سالمندان و سالمند یاران، محیط دوستدار سالمند، گردشگری سالمند و پیمایش ملی سالمندان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
دکتر حسینی با بیان اینکه هیچ موضوعی به اندازه آمادگی برای مقابله با موج سالمندی دارای اولویت نیست گفت: اکنون با سالمندانی مواجه هستیم که یا فرزند ندارند و یا دارای فرزندانی هستند که نیاز به آموزش دارند.
وی با بیان اینکه آموزش های مراقبتی به سالمندان از زنان سالمند تنها آغاز می شود گفت: دلیل انتخاب این جامعه هدف این بود که زنان مشارکت جویی بیشتری دارد و تعدادشان نیز از مردان به مراتب بیشتر است.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه همه سالمندان به آموزش های عمومی نیاز دارند افزود: برای این منظور مشکل اعتباری و امکاناتی نداریم چرا که می توانیم از ظرفیت های سایر دستگاه ها در بحث امکانات و همینطور کمک های مردمی در تامین اعتبارات استفاده کنیم.
وی با تاکید بر این که در موضوع سالمندی می بایست ۴ محور در دستور کار قرار گیرد گفت: اولین موضوع آموزش است که باید هر چه سریعتر آن را آغاز کنیم. دومین مسئله نیز انجام رصد و پیمایش جامعه سالمندی برای تکمیل بانک اطلاعاتی است که امیدواریم بزودی آغاز شود.
دکتر حسینی ادامه داد: همچنین لازم است که با همکاری بین بخشی مناسب سازی و دسترسی پذیری را برای سالمندان ایجاد کنیم و در آخر با سیاست های ترویجی، تشویقی و مناسبتی همکاری های مشارکتی در این حوزه را افزایش دهیم و ساماندهی کنیم.
در ادامه این جلسه حمید بهلولی، استاد دانشگاه با تقدیر از سازمان بهزیستی برای ورود به مسئله بر زمین مانده سالمندان گفت: برای اجرای هر طرحی نیاز است که ابتدا الویت بندی جامعه هدف بر اساس معیارهای ۴ گانه فوریت مسئله، اهمیت آن، میزان شمولیت و خواست اجتماعی بررسی شود.
وی ادامه داد: برای موفقیت در حوزه سالمندی نیاز به همکاری بین دستگاهی وجود دارد و دستگاه های مربوط باید پای کار بیایند.
بهلولی با اشاره به برنامه های تدوین شده تاکید کرد: برای موفقیت بیشتر نیاز است که طرح های بلند مدت، دستاوردهای کوتاه مدت نیز داشته باشد.
وی با اشاره به سابقه اجرای سیاست های مفید اما شکست خورده در کشور تاکید کرد: در ورود به موضوع سالمندان باید بسیار دقیق عمل کنیم و مراقب باشیم که سیاست های درست و خوب دچار شکست نشوند.
همچنین دکتر دلبری، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی سالمندان ایران نیز در خصوص اهمیت آموزش مراقبین سالمندان گفت: برای این منظور باید دستگاه های مرتبط پای کار بیایند و تکلیف صدور مجوز و نظارت بر فعالیت مراقبین سالمندان مشخص شود.
دکتر علامه، استاد دانشگاه نیز با اشاره به شروع طرح آموزش های مراقبتی به سالمندان و سالمندیاران از آموزش به زنان سالمند تنها گفت: تعداد این افراد ۴ برابر مردان سالمند تنهاست و همین موضوع می تواند اولولیت در ورود به آموزش سالمندان را تعیین کند.
وی در ادامه به بررسی اهمیت تعیین تکلیف مرجع قانونی صدور مجوز سالمندیاری و نظارت دقیق بر فعالیت های آنها پرداخت و گفت: موضوع پوشش بیمه ای این افراد و فعالیت های آنها نیز از مسائل اصلی است.
نظر شما